Rijles is more

Samen Slagen

Rijschool voor Purmerend, Zaandam en omstreken

Autorijden is meer dan alleen sturen schakelen en gasgeven. Vlot veilig en verantwoord leren autorijden gebeurd in 3 fases.

Fase1: Voertuig beheersing.

We beginnen in de opleiding met het leren beheersen van de auto, denk daarbij aan wegrijden, stoppen, sturen schakelen, gasgeven, remmen.

Fase2: Verkeersdeelname.

Tijdens deze fase leer je o.a. kruispunten naderen en oversteken, links en rechts afslaan, rotondes nemen en verkeersregels toepassen. Stap voor stap en steeds een stukje moeilijker, tevens komen in deze fase de bijzondere verrichtingen aan bod. Denk hierbij bijvoorbeeld aan recht achteruitrijden, bocht achteruitrijden, hellingproef en fileparkeren.

Fase3: Inzicht en ervaring.

Tijdens deze fase gaan we stapsgewijs steeds complexere verkeerssituaties behandelen en de puntjes op de ā€œiā€œ zetten om uiteindelijk met genoeg ervaring, kennis en vertrouwen het CBR examen af te leggen.

De vorderingen gedurende je rijopleiding worden bijgehouden op een instructiekaart, zodat deze ook op papier zichtbaar zijn.

De lesauto: een Volkswagen Golf 7 BlueMotion 1.6 bouwjaar 2014

Deze Golf 7 is een veilige comfortabele auto die van alle gemakken is voorzien. Denk daarbij aan airco, in hoogte verstelbaar stuur, in hoogte verstelbare stoel, 5 airbags, ABS en navigatie. Bovendien is de Golf 7 BlueMotion ook nog eens heel milieuvriendelijk!

De lesauto: een Volkswagen Polo 2012 BlueMotion